Tetova News

Kur është koha më e mirë për të marrë vendime?


Koha më e mirë për të marrë vendime të rëndësishme gjatë ditës  është ora 11.59, sipas një studimi britanik, dhe koha më  e keqe është pas orës 10. Vendimet që merren larg orëve të mëngjesit janë më të mira sepse nxitimi dhe përgjumja e orëve të para të mëngjesit ka mbaruar, por mendohet se edhe uria për të ngrënë gjatë mesditës mund të ketë një ndikim tek vendimet. Kurse në orën 10, truri është ende i lodhur nga puna dhe trupi kërkon të pushojë. Gjithashtu edhe koha e vitit është një faktor që ndikon, mendohet se vendimet më të ndjeshme bëhen në muajin prill, dhe më irritueset në Dhjetor ku njerëzit i ze paniku nga përgatitjet e festave të fundvitit. Sipasd profesor Cary Cooper ajo që duhet të bëjmë është të gjejmë kohë për të menduar përmes pasojave të vendimeve kritike, duke parë anët pozitive dhe negative më një mëndje të kthjellët.

Flurudha

Popular posts from this blog

Shkëputje nga libri "SEKRETI"

Si u krijua universi, teoritë dhe procesi i plotë

Numrat "Fibonacci", numrat që mundësojnë jetën