Tetova News

Kush e zbuloi Amerikën, Vikingët apo Kolombi?!


Historianët në Amerikë janë përfshirë në një debat të nxehtë në lidhje me hartën e parë dhe zbuluesit e Amerikës. Ne shpesh keni dëgjuar se Kristofor Kolombi me anijen e tij zbuloi tokën amerikane. Por jo të gjithë kanë këtë bindje. Të tjerë shkruajnë se Amerika është zbuluar për herë të parë nga Vikingët, në fillim të viteve 1000. Debati është kush e zbuloi Amerikën, Vikingët apo Kolombi?!
Historiani amerikan, John Paul Floyd  provon se harta e Shekullit 15, që tregon se Vikingët ishin ata që e zbuluan Amerikën është një gënjeshtër. Kjo hartë tregon se Amerika është zbuluar 50 vjet para se ta zbulonte Kristofor Kolombi. Z. Floyd është i bindur se kjo hartë është gënjeshtër dhe harta Vinland është një formë e kopjuar e një hartë botërore të vitit 1463. /Shekulli Online/Përgatiti: E.Sh/

Flurudha

Popular posts from this blog

Shkëputje nga libri "SEKRETI"

Si u krijua universi, teoritë dhe procesi i plotë

Ja disa prej objekteve fatsjellëse