Tetova News

Shtatë llojet e kafshëve që janë në zhdukje


Gorilla e bjeshkëve Kjo kafshë ndodhet vërtet përballë rrezikut të madh që të zhduket tërësisht marrë para sysh që në natyrë dhe në robëri janë gjithsej 300 gorilla bjeshkësh.
Adak jeton në viset shkretinore ndërmjet Nigerit dhe Çadit perëndimor. Vlerësohet se në këto pjesë ekzistojnë vetëm 300 sosh.
Majmuni merimangë i gështenjtë Ky lloj është në listën e më të rrezikuarve për shkak të shkatërrimit të habitatit të tij dhe për shkak trafikimit të paligjshëm me kafshë.
Shqiponja filipinase Gjatë 56 vjetëve të fundit popullata e këtij lloji gjendet në rënie të madhe për shkak të prerjes së madhe të malit. Vlerësohet se në botë kanë mbetur jo më se 750 sosh.
Rinoqeronti nga Sumatra Lloji më i vogël i rinoqerontëve gjendet buzë zhdukjes dhe janë gjithsej 11 sish -në robëri- nëpër gjithë botën.
Leopardi i Amurit Në gjithë botën gjenden gjithsej 40 copë të këtij lloji që po ashtu është buzë zhdukjes. Jeta e mesatare e leopardit në natyrë është 15 vjet e në robëri mund të jetojë 20 vjet.
Panda gjigante Pandat për shumëkënd janë kafshë të dashura, por ekzistenca e tyre është vënë në pikëpyetje dhe konsiderohen lloj i kafshëve të rrezikuara të cilat, për të mbijetuar, vendosen nëpër zona të mbrojtura.

Flurudha

Popular posts from this blog

Shkëputje nga libri "SEKRETI"

Si u krijua universi, teoritë dhe procesi i plotë

Numrat "Fibonacci", numrat që mundësojnë jetën