Tetova News

Leka Zogu, i vetmi përfaqësues shqiptar në grupin sekret “Bilderberg”


Historia e grupit mistik që sipas konspiracionistëve drejton në hije në botën

Nga Aurora Allushaj

“Bilderberg” është klubi më ekskluziv në botë, në të cilin marrin pjesë lider të politikës amerikane dhe europiane. Ajo që e bën unik këtë grup është sekreti absolut. Ekzistojnë grupe te tjerë, por asnjëri prej tyre nuk ju imponon përfaqësuesve heshtjen totale. Në Bilderberg çdo gjë është sekrete, nuk mund të flitet dhe as të pranohet se bën pjesë në të. Por ka disa vite që emrat e listës së pjesëmarrësve bëhen publike në mënyra të tjera. Disa prej tyre janë: Mario Monti, Martin Schulz, Lilli Gruber, George Bush, Barack Obama, etj. Por ajo çfarë e bën më interesant është fakti se kryeministri i Italisë Enrico Letta, i zgjedhur vetëm dy ditë më parë është pjesë e këtij grupi. Disa ekspertë të konspiracioneve mendojnë se Bilderberg është qeverisësi i botës. Ai është i përbërë nga dy organe, komiteti drejtues me 33 persona dhe asambleja plenare. Leka Zogu
Në informacionet e gjetura spikatet dhe emri i Leka Zogut si përfaqësues nga Shqipëria në mbledhjen e vitit 2010 (e gjeni në linkun http://www.fromthetrenchesëorldreport.com/bilderberg-2012-official-list-of-attendees/15678). Nuk kemi më tepër informacione cili ka qenë roli i Zogut në këtë mbledhje por ka qenë hera e parë që një zyrtar i lartë shqiptar që merr pjesë në të dekonspirohet. Leka Zogu vdiq në nëntor të 2011-ës dhe sekreti i tij nuk mund të zbulohet.
Zbulimi i grupit
Bilderberg është një vend ku seleksionohen dhe transmetohen ide dhe programe. Zbardhja e grupit është bërë pa dashje nga ish sekretari i NATO-s, Willy Claes, pjesë e grupit Bilderberg në vitet ’90. Në një transmetim direkt në një radio belge Claes, ka deklaruar “çdo pjesëmarrës merr një dokument dhe e përdor për të vendosur politikat në zonat përkatëse”. E thënë më saktë Bildeberg, përcakton një agjendë dhe lëshon udhëzime pjesëtarëve të grupit. Së fundmi ka një risi madhore, Bilderberg ka hapur një faqe zyrtare interneti. Është diçka minimale, ata kanë adoptuar një template të lirë. Ndoshta janë frikësuar nga fakti se gazeta “The Guardian” iu ka kushtuar dy vjet investigime dhe tashmë kërkojnë të duken më pak të mbyllur dhe misteriozë.
Pjesëmarrësit
Në të njëjtën kohë kam zbuluar një tjetër detaj të rëndësishëm: lista e pjesëmarrësve nuk është e plotë. Disa pjesëmarrësve nuk iu lejohet që të regjistrohen në asnjë mënyrë as në dokumentet e brendshme. Ata janë prezent, por për praninë e tyre, nuk mbetet asnjë gjurmë. Sipas disa burimeve të besueshme në vitin 2008, Hillari Klinton dhe Barak Obama morën pjesë në Samitin, e zhvilluar në Chantily, Virxhinia, por emrat e tyre nuk figurojnë në asnjë listë. Kjo bën që të mendojmë se ndoshta Leka Zogu nuk ka qenë i vetmi përfaqësues i Shqipërisë në mbledhjet e

Bilderberg.

Grupi Bilderberg
Grupi Bilderberg (i njohur edhe si konferenca Bilderberg ose Bilderberg Club) është një takim vjetor me ftesa jozyrtare ku marrin pjesë rreth 130 pjesëmarrës, shumica e të cilëve janë me influencë në sektorin bankar, politik dhe ekonomik. Pjesëmarrësit trajtojnë një shumëllojshmëri të gjerë të çështjeve globale, ekonomike, ushtarake dhe politike. Grupi takohet çdo vit në hotele apo vendpushime luksoze në pjesë të ndryshme të botës, normalisht në Europë dhe një herë në katër vjet në Shtetet e Bashkuara apo Kanada. Zyra e këtij grupi është në Leiden në Holandë. Emrat e pjesëmarrësve janë bërë publike përmes shtypit, por Konferenca është gjithmonë e mbyllur për publikun dhe median. Duke pasur parasysh se diskutimet gjatë kësaj konference asnjëherë nuk janë regjistruar apo raportuar jashtë, këto takime kanë qenë subjekt i kritikave dhe teorive të ndryshme konspirative. Organizatorët e konferencës, megjithatë, shpjegojnë se zgjedhja e tyre ka lidhje me nevojën për të siguruar që pjesëmarrësit kanë një liri më të madhe për të shprehur mendimin e tyre pa merak se fjalët e tyre mund të jenë keqinterpretuar nga mediat.
Historia e grupit
Konferenca e parë u mbajt 29 maj 1954 në Bilderberg, një Hotel në Oosterbeek, pranë Arnhem, në Holandë. Nisma e parë e kësaj konference është bërë nga shumë njerëz, duke përfshirë politikanin polak Jozef Retinger, etj. Të shqetësuar nga rritja e antiamerikanizmit në Evropën Perëndimore dhe me qëllim bashkëpunimin midis Europës dhe Shteteve të Bashkuara të Amerikës në aspektin politik dhe ekonomik ata menduan krijimin e këtij grupi. Për konferencën e parë u kontaktuan Prince Bernhard Furgon Lippe-Biesterfeld, kryeministrin belg Paul Van Zeeland, dhe shefi i atëhershëm i Unilever, Paul Rijkens. Princi Bernhard van Lippe-Biesterfeld, nga ana tjetër, u përfshi Ëalter Bedell Smith, kreu i CIA-s. Kjo listë mysafirësh u hartuar nga dy pjesëmarrës të ftuar, një për partinë Liberale dhe tjetri për anën e kundërt konservatore. Pesëdhjetë delegatë nga njëmbëdhjetë vende evropiane dhe njëmbëdhjetë delegatë amerikanë morën pjesë në këtë konferencë të parë.Suksesi i takimit të parë shtyhu organizatorët për të planifikuar konferenca vjetore. U krijua një komitet me Retinger në rolin e Sekretarit të Përhershëm. Brenda grupit ka dy lloje të pjesëmarrësve: anëtarë të përhershëm dhe folësit e rastit apo dëgjuesit. Arsyeja kryesore për dyshimin rreth veprimtarisë grupit është fakti se të gjitha takimet janë jashtëzakonisht private dhe “sekrete”, nuk bëhet publike çfarë diskutohet përveçse anëtarëve të përhershëm. Me vdekjen e Retinger u bë sekretar ekonomisti gjerman Ernst van der Beugel në vitin 1960 dhe më vonë pozicioni u mbuluar nga Joseph E. Johnson, William Bundy dhe të tjerë. Shumë pjesëmarrës të Grupit Bilderberg janë krerë shtetesh, ministra të Thesarit dhe politikanë të tjerë të Bashkimit Evropian. Por kryesisht anëtarët janë anëtarë të shquar të financave evropiane dhe anglo-amerikane.

Takimet sekrete të Bilderberg
As edhe një fjalë rreth asaj që thuhet në takimet e Bilderberg mund të thithet nga jashtë. Gazetarët nuk janë të ftuar atje dhe, ndërsa merren për të folur minutat e rezervuara të mbledhjeve, emrat nuk janë shënuar. Atmosfera e paqartë shtrihet më tej – mesazhi anonim i sekretarisë telefonike, për shembull; fakti se vendet e konferencave janë mbajtur sekret. Grupi, i cili përfshin të iluminuarit si Henry Kissinger dhe ish-kancelarin e Mbretërisë së Bashkuar, Kenneth Clarke, nuk jep të dhëna për mediat. Në zbrazëtinë e krijuar nga një ftohësi e tillë, një teori konspiracioniste e jashtëzakonshme është rritur rreth grupit dhe pretendon se fati i botës është i vendosur kryesisht nga Bilderberg.

Bilderberg vendos për fatet e botës
Në Jugosllavi, liderët kryesorë serb kanë fajësuar Bilderberg se ka shkaktuar luftën që çoi në rrëzimin e Sllobodan Millosheviçit. Ndërsa e djathta ultranaziste dhe liberalët akuzojnë Bilderberg se është një komplot sionist liberal, të majtët të tillë si aktivisti Toni Gosling janë njëlloj kritik. Një ish-gazetar, Gosling menaxhon një fushatë kundër grupit nga shtëpia e tij në Bristol, Britani e Madhe. “Problemi im kryesor është sekreti. Kur kaq shumë njerëz me kaq pushtet mblidhen së bashku në një vend unë mendoj se na duhet një shpjegim rreth asaj që po ndodh”.

Shpjegimi i Bildeberg për sekretet e tyre
Liderët e “Grupit Bilderberg” theksojnë se ky diskrecion është i nevojshëm për t’ju mundësuar atyre që marrin pjesë në debate që të flasin lirisht, pa u regjistruar apo përcjellë publikisht deklarimet e tyre. Në rast të kundërt, pohojnë anëtarët e Bilderberg, do të ishin të shtrënguar të flisnin me fjalorin e një komunikate për shtyp. Pa dyshim, ky diskrecion i mundësi “Grupit Bilderberg” që të vendosë më lirisht, por në këtë mënyrë nuk i jepet përgjigje pyetjes themelore: për çfarë flasin në këto takime njerëzit më të fuqishëm të botës? Përpara se të hyhet në mbretërinë e këtij klubi ekskluziv, është e rëndësishme të pranohet se as njerëzit, as organizatat nuk janë absolutisht të “këqinj”, ashtu si askush nuk është absolutisht i “mirë”.

Kryetarët e Bilderberg
Bernhard van Lippe-BIESTERFELD në vitin 1942

Bernhard van Lippe-Biesterfeld (1954–1975)

Ëalter Scheel (1975–1977)

Alec Douglas-Home (1977–1980)

Eric Roll (1986–1989)

Peter Carington, VI barone Carrington (1990–1998)

Étienne Davignon (nga 1998)

Flurudha

Popular posts from this blog

Shkëputje nga libri "SEKRETI"

Si u krijua universi, teoritë dhe procesi i plotë

Numrat "Fibonacci", numrat që mundësojnë jetën