Tetova News

Dosjet ruse mbi UFO-t: Rosuelli i Bashkimit Sovjetik


Ky incident i UFO-ve i njohur ndërkombëtarisht ndodhi në vitin 1986, më 29 janar, në orën 7:55 të mëngjesit. Disa e kanë quajtur atë Rosuellin e Bashkimit Sovjetik. Informacioni në lidhje me këtë incident është dërguar nga një numër ufologësh rus


Ky incident i UFO-ve i njohur ndërkombëtarisht ndodhi në vitin 1986, më 29 janar, në orën 7:55 të mëngjesit. Disa e kanë quajtur atë Rosuellin e Bashkimit Sovjetik. Informacioni në lidhje me këtë incident është dërguar nga një numër ufologësh rus.
Dalnegorsk, është një qytet i vogël minierash në Lindjen e Largët të Rusisë. Atë ditë të ftohtë janari një sferë e kuqe fluturoi në këtë qytet nga drejtimi juglindor, dhe kaloi një pjesë të Dalnegorsk, dhe u rrëzua në malin Izvestkovaya (e njohur edhe si Gjatësia ose Kodra 611, për shkak të dimensioneve të saj).
Objekti fluturonte ngadalë, dhe pa bërë zhurmë, paralelisht me tokën, ishte me një diametër rreth tre metra, me një formë pothuajse perfekte të rrumbullakët, pa thyerje, ngjyra e saj ishte e ngjashme me atë të çelikut inoks.
Një dëshmitar okular, V. Kandakov, tha se shpejtësia e UFO-ve ishte afër 15 metra në orë. Objekti ngjitej dhe zbriste ngadalë, dhe dritat e tij ngroheshin sa herë që ngjitej. Në qëndrimin e saj ndaj Kodra 611, objekti "u shkund", dhe ra poshtë si një gur. Të gjithë dëshmitarët raportuan se, objekti "tundej" ose "kërcente".
Shumica e tyre kujtojnë dy "kërcime". Dy vajzat mbajnë mend se, objekti në të vërtetë "kërceu" katër herë. Dëshmitarët kanë dëgjuar një goditje të dobët, të mbytur. U dogj intensivisht në buzë të shkëmbit për një orë.
Një ekspeditë gjeologjike që mbërriti në vend, i udhëhequr nga V. Skavinsky i Institutit të Gjeologjisë dhe Gjeofizikës së degës siberiane të Akademisë Sovjetike të Shkencave (1988), kishte konfirmuar lëvizjet e objektit nëpërmjet një serie analizash kimike dhe fizike të shkëmbinjve të mbledhura nga vendi. Valeri Dvuzhilni, kreu i Komitetit Lindor të Largët për fenomenet anormale, ishte i pari që hetoi aksidentin.
Çfarë u gjet në vendin e rrëzimit
Dr. Dvuzhilni mbërriti në vend dy ditë pas rrëzimit. Bora e madhe kishte mbuluar zonën në atë kohë. Vendi i rrëzimit, që gjendet i vendosur mbi një buzë shkëmbi, ishte pa asnjë pikë dëbore. Shumë copa, në një shkëmb aty pranë, përmbanin grimca të metaleve të argjendta.
Në buzë të vendit u gjet një trung peme. Ai ishte djegur dhe emetonte një erë kimike. Objektet e mbledhura në vend janë quajtur më vonë si "rrjeta të vogla", "topa plumbi", "dhe copa qelqi".
Një ekzaminim më i thellë zbuloi pronësi materialesh shumë të pazakonta. Një nga "rrjetat e vogla" përmbante fije të grisura dhe shumë të holla prej (17 mikrometër). Secila nga fijet ishte e përbërë nga fibra edhe më të holla, të lidhura me nyje.
Të ndërthurura me fibra shumë të holla të fijeve të arit. Shkencëtarë sovjetikë, në objekte të tilla si dega Omsk e Akademisë së Shkencave, analizoi të gjitha pjesët e mbledhura. Pa hyrë në detaje të veçanta, mjafton që të thuhet se teknologjia për prodhimin e materialeve të tilla në tokë nuk është ende në dispozicion ... Për të dhënë një ide të kompleksitetit të përbërjes së copave, le të shohim "topat e hekurit".
Secili prej tyre kishte përbërjen e tij të njëjtë kimike: hekur, dhe një përzierje të madhe të aluminit, mangan, nikel, krom, tungsten dhe kobalt. Dallime të tilla tregojnë se, objekti nuk ishte vetëm një copë plumbi dhe hekuri, por një ndërtim heterogjen me bazë lidhjeve heterogjene me një domethënie precize.
Kur shkrihen në një vakum, disa copa zhvillohen mbi një bazë, ndërsa në një bazë tjetër ato formojnë topat. Gjysma e topave të plumbit ishin të mbuluara me xham konveks, ashtu si edhe struktura. As fizikantët dhe as metalurgët fizik nuk mund të thonë çfarë strukturash janë, çfarë përbërje kanë. "Rrjetat e vogla" kanë ngatërruar shumë kërkues.
Është e pamundur për të kuptuar strukturën e tyre dhe natyrën e formimit. A. Kulikov, një ekspert i karbonit në Institutin e Kimisë në Departamentin e Akademisë së Shkencave në Lindjen e Largët, BRSS, shkruante se nuk ishte e mundur të kishte një ide se çfarë ishin këto "rrjeta". Kjo i ngjan karbonit të qelqit, por kushtet që çojnë në formimin e kësaj janë të panjohura. Padyshim që një zjarr i përbashkët nuk mund të prodhojë një karbon të tillë qelqi.
Misteri
Aspekti më misterioz i elementëve të mbledhura ishte zhdukja, pas shkrirjes së vakumit, të arit, argjendit, nikelit, që nuk ishin në dhomë. E vetmja gjë që mund të jetë pak a shumë e lehtë për t'u shpjeguar është hiri i gjetur në vend.
Diçka biologjike ishte djegur gjatë rrëzimit. Një tufë zogjsh, ndoshta, apo një qen endacak, apo dikush që ndodhej brenda objektit? Trajektorja jugperëndimore e objektit koinçidon vetëm me Kosmodromin Xichang të Republikës Popullore të Kinës, ku satelitët janë lançuar në një orbitë gjeo të sinkronizuar me ndihmën e raketave Great March 2. Nuk ka të dhëna për ndonjë raketë të nisur nga Kina në fund të janarit.
Në të njëjtën kohë, Agjencia Sinxua njoftoi më 25 janar 1988, se kishte pasur një njoftim se ishte parë një sferë me ngjyrë të kuqe të ndezur jo shumë larg nga Kosmodromi, ku fluturoi për 30 minuta. Eventualisht, UFO-t kishin pasur interes ndaj Kosmodromit kinez në vitet 1989 dhe 1988. Ka edhe një tjetër detaj kurioz: në vendin e rrëzimit 611, u zbuluan copëza të vogla me ngjyrë gri të lehtë, por vetëm në zonën e kontaktit.
Këto ekzemplarë nuk korrespondojnë me asnjë prej varieteteve lokale të tokës. Ajo që është më e çuditshme, analiza spetroskopike e kampionëve përputhet me ato të shtufit Yaroslavl të depozitave polimetalike (p.sh. ekzemplarët zotëronin disa elemente karakteristike të Yaroslavl, por jo nga shtufi i Dalnegorsk,).
Ka mundësi që objekti të ketë marrë, pjesë shtufi në zonën Yaroslavl. Metamorfoza e eksperiencës së shtufit nën efektin e temperaturave të larta. Vetë vendi i rrëzimit ishte diçka si një zonë anormale. Ishte "aktive" për tre vjet pas incidentit. Insektet e shmangnin këtë vend. Zona preku pajisjet mekanike dhe elektronike. Disa njerëz, duke përfshirë një farmacist lokal, në fakt, u sëmurën shumë rëndë.
Kodra e Mistereve
Kodra 611 ndodhet në një zonë me anomali të shumta, sipas një artikulli të sovjetikes Tainy XX Veka. Edhe fotografitë e marra në vend, kur u zhvillua më pas, nuk arritën të tregonin kodrën, por nuk tregojnë qartë as vende të tjera. Anëtarët e një ekspedite në vazhdim raportuan më vonë se elektrikët e dorës së tyre pushuan së punuari në të njëjtën kohë. Ata kontrolluan elektrikët pas kthimit në shtëpi, dhe zbuluan se i ishin djegur telat.
Tetë ditë pas rrëzimit të diskut fluturues në kodrën 611, më 8 shkurt 1986, në orën 8:30 të mëngjesit, dy sfera më të verdha fluturuan nga veriu, në drejtim të jugut. Duke arritur në vendin e rrëzimit, ata e rrethuan atë katër herë, pastaj u kthyen përsëri në veri dhe fluturuan lart.
Pastaj më 28 nëntor 1987 (natën e së shtunës, 11:24), 32 objekte fluturuese ishte shfaqur nga hiçi. Ka pasur qindra dëshmitarë, duke përfshirë ushtarakë dhe civilë. Objektet fluturonin mbi 12 vendbanime të ndryshme, dhe 13 prej tyre fluturuan për në Dalnegorsk dhe në vendin e përplasjes.
Tre prej UFO-ve fluturuan mbi vendin dhe pesë prej tyre ndriçuan malin aty pranë. Objektet lëviznin pa bërë zhurmë, në një lartësi midis 150-800 metrash. Asnjë nga dëshmitarët okularë nuk mendoi se ata ishin me të vërtetë UFO. Ata që oservuan objektet supozuan se ishin avionë të përfshirë në ndonjë fatkeqësi, ose rënie meteorësh.
Ashtu si edhe objektet fluturonin mbi shtëpi, ata krijuan interferencaa (televizorët, funksionet e telegrafit). Oficerë të Ministrisë së Punëve të Brendshme, të cilët ishin të pranishëm, dëshmuan më vonë se ata i vunë re objektet nga një rrugë, në orën 23:30 (koha e saktë). Ata panë një objekt të zjarrtë, duke fluturuar në drejtim të Gorely.
Përballë zjarrit të "flaktë" ishte një sferë pa dritë, dhe në mes të objektit ishte një sferë e kuqe. Ishin të përfshirë edhe një grup punëtorësh të gurores midis dëshmitarëve okularë. Ata vëzhguan një objekt në orën 11:00.
Një objekt fluturues cilindrik gjigand fluturonte drejtë e në minierë. Madhësia e tij ishte ajo e ndërteses pesëkatëshe, gjatësia e saj rreth 200 ose 300 metra. Pjesë e përparme e objektit ishte e ndriçuar, si një metal i djegur.
Punëtorët u frikësuan se objekti do të rrëzohej mbi to. Një nga drejtuesit e minierës e vëzhgoi objektin në orën 11:30. Objekti ishte duke lëvizur ngadalë në një lartësi prej 300 metrash. Ai ishte i madh, dhe kishte formën e një cigareje puro. Menaxheri, emri i të cilit ishte Levakov ka deklaruar se ai e njihte mirë Aerodinamikën, e dinte teorinë dhe praktikën e fluturimit, por nuk e dinte që një trup mund të fluturonte ngadalë pa krahë apo motorë.
Një tjetër dëshmitar, një mësuese e kopshtit të fëmijëve, pa diçka tjetër. Ishte një sferë e ndritshme, verbuese në një lartësi prej nëntë katesh. Lëvizte ngadalë pa bërë zhurmë. Përballë sferës, Markina vërejti një objekt të errët, metalik që ishte i gjatë rreth 10-12 metra. Ai fluturoi mbi një shkollë.
Atje objekti emetoi një rreze (diametri i saj ishte rreth gjysmë metri). Ngjyra e rrezes ishte violet-kaltërosh. Terreni më poshtë u ndriçua, por nuk ka pasur hije të objekteve më poshtë. Pastaj objekti në qiell i afrohej një mali dhe fluturonte mbi të. Ai ndriçonte malin, emetonte një projektor me dritë të kuqe, dhe pastaj u largua, duke fluturuar mbi malin.
Asnjë lëshim raketash nuk është zhvilluar në ndonjë kosmodrom sovjetik më 29 janar, 1986 apo 28 nëntor 1987. Përfundimi i Dr. Dvuzhilni është se kemi të bëjmë me një keqfunksionim të sondës hapësinore aliene, që u rrëzua në kodrën 611. Një tjetër hipotezë është se objekti arriti të ngjitet në drejtimin veri-lindor dhe ndoshta u rrëzua në pyllin e dendur.
Përgatiti:
KLARITA BAJRAKTARI

Flurudha

Popular posts from this blog

Shkëputje nga libri "SEKRETI"

Si u krijua universi, teoritë dhe procesi i plotë

Ja disa prej objekteve fatsjellëse